Over Carlijn Timmermans

Tijdens de studie Interior Architecture aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht heb ik veel geleerd over ruimte, vorm, kleur, materiaal en bouwkunst maar ook over het verschil tussen kijken en zien.
Een studiejaar in Florence, Italië, heeft de fascinatie voor licht aangewakkerd. In het overgrote deel van (schilder)kunst en architectuur is licht een onmiskenbaar element. Het samenspel van licht en ruimte is hier bijna magisch.
Gedurende mijn stageperiode bij een architectenbureau werden er voor enkele projecten lichtontwerpers ingezet om het totaalbeeld kloppend te maken. Die schakel maakte het voor mij af. Er kan immers nog zo’n fantastisch ontwerp gemaakt zijn, zonder licht is het niet zichtbaar.
Na mijn afstuderen heb ik een jaar op de ontwerpafdeling van een lichtfabrikant gewerkt en hier een goede basis van het lichtvak meegekregen. Vervolgens heb ik drie jaar bij een lichtadvies en –ontwerpbureau gewerkt waar ik me heb kunnen ontwikkelen in diverse applicatiegebieden.

Sinds december 2012 ben ik zelfstandig lichtontwerper en kan ik mijn passie voor ruimte, licht, schaduw, vormgeving en communicatie bundelen en dit vol enthousiasme inzetten in projecten waar een lichtontwerp onmisbaar is.
In september 2014 heb ik mijn kennisverbreding doorgezet in de 2-jarige Master opleiding ‘Architectural Lighting and Design Management’ aan Hochschule Wismar in Duitsland. Hier heb ik in 2016 mijn M.A. behaald.

Begin 2019 ben ik geïnterviewd voor Women in Lighting. Zie het filmpje hieronder, of kijk op womeninlighting.com voor meer informatie.

Klik hier voor meer informatie.